Бившият роден национал Валери Божинов ще се присъедини към Левски в началото на следващата седмица. Засега той само ше поддържа форма със "сините".

И двете страни признаха, че е възможно да се стигне до контракт, но той няма да е факт преди края на тази година, съобщава вестник "Стандарт".

Нападателят е свободен агент, но няма право да подписва договор до началото на следващия трансферен прозорец. Това е така, защото е останал без клуб след 20 август.

Божинов беше уволнен от Спортинг Лисабон в началото на този месец. Сега усилено си търси нов клуб, макар и да може да играе за него от януари.

Националът е останал впечатлен от работата на кондиционния специалист на Левски Александър Янкович. Сърбинът демонстрирал високо европейско ниво в работата си и това се харесало на Божинов.

Той има нужда да поддържа формата си при професионалист, за да може да е в кондиция за средата на сезона. Затова започва занимания при Янкович още от понеделник.

До тогава би трябвало да има яснота и около делото, което българинът заведе срещу Спортинг. Той иска солидна неустойка заради дисциплинарното си уволнение.

Цяло лято португалците и агентът на нападателя Джери Паломба се опитваха да му намерят нов клуб. Това обаче не се случи.

Затова от лисабонския гранд предпочетоха да го уволнят дисциплинарно, защото лятото се подготвял с Локомотив София и не се явявал на тренировки на "Жозе Алваладе".