Кристиано Роналдо ще печели точно по 46 575 евро на ден (или почти 2000 евро на час) според новия си договор с Реал Мадрид, изчисли "Ел Мундо Депортиво". Португалецът се превърна в най-скъпоплатеният футболист в света, след като преподписа до лятото на 2018-а с нови лични условия.

Досега той взимаше "скромните" 10 милиона евро на година, докато сега заплатата му ще бъде общо 17 милиона на сезон, с което ще изпревари Златан Ибрахимович и Лео Меси.

Според информацията на вестник "АС" обаче Роналдо ще получава заплата от 21 милиона евро на година заедно с другите с бонуси.

Общо за следващите 5 години Реал ще трябва да отдели над 120 милиона за заплатата на играча, като половината сума ще бъде отделена за данъци. Причината е, че от 2015 година клубовете трябва да плащат по 52% върху приходите на играчите си, така че на практика клубът ще внася по-голяма сума в испанската хазна, отколкото ще получава Роналдо.

"Надявам се, че ще вкарам още 200 гола. Желанието ми е да продължа да се подобрявам и да постигам успехи заедно с отбора“, коментира на официалното представяне на контракта той.

Както е известно Флорентино Перес не пести средства в стремежа да печели трофеи и сега отново вярва, че е направил печеливша инвестиция. 

Sportni.bg