Тази вечер стартира груповата фаза на най-комерсиалния клубен европейски турнир - Шампионската лига. 32 отбора от Стария континент ще се борят за трофея и общия награден фонд от 1, 34 милиарда евро.

Актуалният носител на трофея Байерн Мюнхен започва кампанията с домакинство на руския ЦСКА Москва. В немския тим има леко напрежение между спортния директор Матиас Замер и президента Ули Хьонес.

На Замер не му хареса играта на състава при успеха над Хановер, а Хьонес му отвърна, че сега не е момента за критика. ЦСКА идва като аутсайдер на "Алианц Арена", но може да покаже зъби. Като резерва в състава от Москва е записан българският национал Георги Миланов.

В другата среща от група "D" Виктория Пилзен посреща Манчестър Сити. Наставникът на "гражданите" не пропусна да изчетка чехите, заявявайки че тимът е като машина.

В група "С" Бенфика приема Андерлехт, а Олимпиакос - ПСЖ. Двата мача ще предложат качествен футбол, а кой ще победи? Ще се разбере около 23:30 часа.

В група "В" милионерският Реал Мадрид гостува в Истанбул на Галатарасай. Кристиано Роналдо и Гарет Бейл ще се впуснат в първото си съвместно европейско предизвикателство, а край Босфора никак няма да им е леко. Дидие Дрогба и компания ще се постараят да направят живота на "белия балет" тежък, а хикс или успех на южните ни съседи няма да е изненада.

Роналдо, Бейл и Бензема струват колкото стадиона на Галатасарай, но това няма да има никакво значение тази вечер. В другата среща от групата Копенхаген приема италианския шампион Ювентус. Фаворити са италианците, но и домакините има какво да покажат тази вечер.

В група "А" Манчестър Юнайтед приема Леверкузен, а това ще е дебют на "червените дяволи" и Дейвид Мойс в турнира. Немците са спокойни преди мача, а напражението нормално ще е у домакините, които ще гонят успеха на "Олд Трафорд".

В другата среща Реал Сосиедад ще се пробва да спечели при домакинството си на Шахтьор Донецк.

Три от двубоите може да гледате по BTV и Ринг. Манчестър Юнайтед - Леверкузен по Ринг от 21:45 часа. По BTV Action може да наблюдавате Галатасарай - Реал Мадрид, а от 00:00 часа на запис може да гледате Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва по Ринг.