Носителят на трофея от Шампионската лига Байерн Мюнхен започна по перфектен начин защитата на титлата си. Баварците спечелиха домакинството си на ЦСКА Москва с 3:0.

За руснаците в групата беше българският национал Георги Миланов. Халфът се появи на терена в 77-ата минута, но не успя да помогне на тима си да избегне загубата.

Грандът от Мюнхен започна по перфектен начин двубоя. Още в 3-ата минута Давид Алаба откри резултата.

Австриецът стреля от пряк свободен удар от над 20 метра, топката тупна точно пред вратаря Игор Акинфеев и влезе в мрежата му за 1:0.

След това Марио Манджукич и Рафиня пропиляха добри възможности, а хърватският нападател тресна и греда към края на първата част.

Той поправи мерника си в 41-ата минута. Тогава Ариен Робен центрира от пряк свободен удар и непокритият Манджукич с глава препарира Акинфеев за втори път.

Играчите на ЦСКА Москва претендираха за засада, но реферите не дадоха такава и резултатът стана 2:0 за момчетата на Хосеп Гуардиола.

През втората част и Робен се записа сред голмайсторите. Той беше точен в 68-ата минута, за да оформи разгрома на руския шампион.

В другата среща от групата убедителен успех записа и Манчестър Сити в гостуването на чешкия първенец Виктория Пилзен.

Цяло полувреме чехите издържаха да не допуснат гол, но веднага след почивката "гражданите" решиха всичко.

В 49-ата минута Серхио Агуеро се пребори за една топка в половината на Виктория, напредна и пусна към Един Джеко. Босненецът с премерен шут не остави шансове на вратаря и откри резултата.

Само пет минути след него Яя Туре отчая домакините. Котдивоарецът с прекрасен фалцов изстрел от границите на наказателното поле не остави шансове на стража на домакините и направи 2:0.

Класиката беше оформена в 58-ата минута. Тогава Агуеро завърши прекрасна многоходова комбинация за 3:0.

Така фаворитите Байерн и Манчестър Сити започнаха летящо с по три точки и победи с три гола разлика.

Sportni.bg