Швейцарският Базел поднесе първата изненада в тази вечер в Шампионската лига, след като в мач от група Е победи английския гранд Челси с 2:1 като гост на "Стамфорд Бридж".

Българският защитник Иван Иванов започна като титуляр и игра цял мач за гостите. Първото голово положение в мача дойде чак в 26-ата минута, когато Ето'о опита късмета си с изстрел към вратата на Базел, но не успя да намери очертанията й.

Най-накрая в последната минута на първото полувреме резултатът бе открит, а трибуните ликуваха, тъй като попадението бе дело на домакините.

Негов автор бе Оскар, който се възползва от асистенция на ветерана Франк Лампард и се разписа за 1:0.

Голът отвори срещата и през второто полувреме играта стана значително по-динамична. В 53-ата минута Базел застраши вратата на Челси, но Ашли Коул се намеси и спаси положението.

В 62-ата минута добра възможност се откри и пред Еден Азар, но изстрелът му излезе в аут. Така се стигна до 71-ата минута, когато швейцарците избухнаха и изравниха резултата, благодарение на Сала, който се възползва от пас на Щрелер и прати топката в мрежата на домакините за 1:1.

Девет минути преди края на редовното време гостите шокираха Лондон, обръщайки резултата в своя полза. След асистенцията за първия гол Щрелер се отчете и с попадение, с което оформи крайното 1:2 и донесе успеха за своя тим.

В другия двубой от тази група Шалке 04 размаза румънския Стяуа Букурещ с 3:0. Точни за домакините бяха Учида в 67-ата минута, Кевин Принс Боатенг в 78-ата и Дракслер в 85-ата минута.

Sportni.bg