Българският национален отбор загуби втория си мач на Европейското първенство по волейбол в Полша и Дания, след като бе победен от Германия с 2:3 (34:36, 25:20, 25:21, 21:25, 9:15).

Двубоят в зала "Видовишкова" в Гдиня бе изключително оспорван и премина през няколко обрата, но феноменалният Калиберда успя да избута своя тим до успеха. Първият гейм бе изключително драматичен, като в крайна сметка Германия успя да го вземе с 36:34. След това възпитаниците на Камило Плачи се разиграха и тотално надиграха съперника си в следващите две части, за да поведат.

Ключов момент в двубоя бе принудителната смяна на Тодор Скримов, който седна на пейката след края на третия гейм. Валентин Братоев и Николай Пенчев не успяха да го заместят пълноценно и германците се възползваха от това, за да докарат мача до тайбрек. В него още е началото Германия натрупа преднина след няколко изключителни отигравания на Калиберда, като в крайна сметка съперникът ни взе решаващия гейм с 15:9. Със спечелената точка от този мач България си осигури място в плейофната фаза на Европейското първенство. /БГНЕС