Златният медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро е следващата голяма цел пред българския борец Иво Ангелов. Преди три дни той спечели световната титла в категория до 60 кг в класическия стил, а през март покори и европейския връх.

"Следващата ми цел е олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Надявам се да съм жив и здрав, да се подготвя добре и ще преследвам точно тази цел - олимпийската титла", заяви Ангелов при завръщането си в България.

28-годишният перничанин грабна златния медал на първенството в Будапеща след трудна победа с 3:2 (3:2, 0:0, 0:0) във финала срещу руснака Иван Кюлаков. На европейското първенство в Тбилиси отново пребори този съперник.

"Чувствах се в много добра форма. Нито за миг по време на срещата не съм си помислил, че мога да загубя. Дадох всичко от себе си и се получи. Станах първи и се надявам, че съм зарадвал цяла България", заяви Ангелов.

Той сподели, че двете титли са най-големите успехи в кариерата му, но най-ценното отличие е раждането на неговата дъщеря на 1 януари тази година.

Дневник