Страх от България тресе италианския национален отбор преди съдбоносния 1/2-финал на европейското първенство по волейбол. Сблъсъкът е на стадион "Паркен" в Копенгахен от 19:00 часа. Срещата ще бъде предавана директно по ТВ 7.

"Българите са машини, а Камило Плачи ни познава добре и може да ни разплаче", написа авторитетният сайт volleyball.it.

Двама от основните играчи на Италия са под въпрос. Капитанът Кристиан Савани и посрещачът Симоне Пароди може да пропуснат битката. Савани се контузи по време на първия мач с Дания, но през последните дни тренира наравно със съотборниците си във фитнеса и състоянието бавно се подобрява. Пароди има проблем с коляното на десния крак при загубата от Белгия, а след това разтегна и мускул на левия по време на 1/8-финала с Холандия.

"Работим, за да имаме всички състезатели на линия срещу България", коментира селекционерът на "адзурите" Мауро Беруто.

Савани и Пароди ще са в групата за мача, но е малко вероятно да започнат като титуляри.

"Този път може и да не се получи. Имаме силен отбор, който обаче игра в по-леката група, което може да ни изиграе лоша шега. България натрупа доста опит срещу корави отбори като Полша и Германия. Време е Италия да се стегне. Камило знае на какво е способен този отбор и със сигурност ще направи всичко възможно да лиши родината си от финал", анализира ситуацията "Газета дело Спорт".

"Българите все още не могат да пречупят психиката си и да играят на финал. Мисля, че Италия ще победи, но това няма да стане в 3 гейма. Накрая шампион ще стане Русия", коментира преди мача наставникът на световния шампион Бразилия - Бернардо Резенде.

Голямата битка на полето ще е и между звездите на двата тима - Цветан Соколов срещу Иван Зайцев. Който успее да надделее в този сблъсък ще наклони везните в полза на своя тим.

Вероятни състави:
Италия: Зайцев, Ветори, Берета, Травица, Бирарели, Ковар
България: Г. Братоев, Скримов, Йосифов, Соколов, Тодоров, Алексиев 

Sportni.bg