"Цялата тази година за мен е много позитивна. Просто липсваше финалната част на една приказка с щастлив край", сподели наставникът на България Камило Плачи при завръщането на отбора ни след Евроволей 2013, където тимът ни остана четвърти, предаде репортер на БГНЕС.

"Достигнахме до важната част, до финалната част. Спечелихме си това достигане до полуфинала, никой не ни подари нищо. Даже го направихме, изминавайки по-трудния път. Затова цялата тази година за мен е много позитивна. Просто липсваше финалната част на една приказка с щастлив край. Невинаги можеш да постигнеш това, което най-много желаеш", сподели Плачи.

По повод това какво е казал на играчите си след края на шампионата, той заяви: "Минах и потупах всеки един по рамото и този жест го показаха по телевизията, много хора го оцениха. Защото аз съм треньор, но и баща, и знам какво значи едно потупване по рамото в труден момент".

"Всяко състезание има различен път и различни цели. За нас е важно да се утвърдим сред най-добрите. Аз мисля, че това е отборът и ние трябва да постигнем максималното с този отбор. Ние имаме състезатели, които трябва да станат още по-добри", каза още Плачи. /БГНЕС