Старши треньорът на българския национален отбор Камило Плачи сподели за пореден път, че вратите на отбора пред Матей Казийски са отворени. Освен това Плачи призна, че се чува често с колегата си Радостин Стойчев.

"За него (Матей Казийски) вратите са отворени. Когато се чувстваш добре и си готов, звънни ми“, заяви италианецът пред ТВ7.

"Радо (Стойчев) ми звъня преди Европейското, по време и след. Видя, че отборът стои добре и има бъдеще", допълни той.

Към Плачи е имало оферти от други отбори, които обаче той е отказал заради договора си, но и заради привързаността си към България.

"Защото имам договор с България. Много привързан съм към отбора и към България. Някои италиански журналисти казват, че съм българин, а не италианец. Винаги има и една част романтична във волейбола, но повече е видео, анализи. Не са толкова големи изненадите. Технологията ти дава възможност да работиш по-добре. Емоционалната част е много важна във волейбола", коментира Плачи.

С Плачи в студиото бе и дъщеря му Роберта, която живее заедно с него в България и дори има планове да учи тук.

"В момента опитваме да учи в НСА, кинезитерапия", разкри Борислав Кьосев, който пък бе в ролята на преводач. "Подкрепям баща си. Когато съм в Италия и ме питат за кой отбор съм, казвам за България, защото татко ми е тук. Ще взема няколко дни отпуска и ще я разведа из София. После ще се прибера в Италия. За филми нямам време, гледам други неща. Слушам музика, обичам българския фолклор", завърши той. 

sportni.bg