Тази вечер ще се изиграят вторите срещи от груповата фаза на Шампионската лига в групи Е, F, G и Н.

Дербито в група F противопоставя Арсенал на Наполи. Тимът от Неапол е във възход под ръководството на испанеца Рафаел Бенитес, но и Арсенал се представя повече от добре. "Артилеристите" са лидер в Премиърпиш, а през настоящата кампания в Шампионската лига двата състава са с по 1 победа.

Успех в двубоя тази вечер ще направи победителя фаворит за 1-ото място. Преди мача Бенитес похвали Арсен Венгер, но това е по-скоро прах в очите. В другия мач Борусия Дортмунд приема Марсилия в търсене на първи успех в надпреварата.

В "групата на смъртта" Аякс приема Милан. Тимът от Италия ще е без Стефан Ел Шаарауи, който е с травма. Аякс ще търси първи успех в надпреварата, след като отнесе звучен шамар преди две седмици с 0:4 от Барселона. Испанците ще заложат на част от юношите си в двубоя със Селтик в Шотландия.

В група Е Стяуа приема Челси. Двата състава нямат победа досега, а Жозе Моуриньо провали пресконференцията си вчера, след като журналист го ядоса. Отстранилият Лудогорец тим на Базел приема Шалке в търсене на втори успех в надпреварата, който ще даде криле на момчетата на Мурат Якин. Иван Иванов се очаква да е титуляр за тима от Швейцария. Шалке също ще търси победа, за да се утвърди на първото място.

В група G Порто приема Атлетико Мадрид, а двата състава записаха победи на старта преди две седмици. "Дюшекчиите" направиха психологическа атака по посока португалския тим, след като отправи официална оферта за централния защитник Николас Отаменди.

Самият футболист коментира, че не знае за подобен интерес и защитава цветовете на "драконите". Треньорът на Порто Паоло Фонсека похвали играта на Атлетико срещу Реал, но е оптимист за изхода от двубоя. В битка за първи точки руският Зенит приема Аустрия Виена.

По BTV Екшън може да наблюдавате срещата Арсенал - Наполи, а по RING.bg - Селтик срещу Барселона. 

sportni.bg