Отборът на Арсенал победи тима на Наполи с 2:0 в среща от втория кръг в група F на Шампионската лига, играна на "Емирейтс Стейдиъм".

Двубоят започна прекрасно за домакините, които още в 8-ата минута накараха феновете им по трибуните и пред телевизорите да полудеят от радост.

Хубава атака на "артилеристите" завърши с пробив от ляво на Аарън Рамзи, който нахлу в наказателното поле на съперника и върна топката малко назад за Месут Йозил, който стреля и откри резултата - 1:0.

Лондончани имаха смазващо предимство при владеенето на топката и беше само въпрос на време на удвоят преднината си.

Това се случи още в 15-ата минута, когато рекордната лятна покупка на Арсенал Месут Йозил добави и асистенция към попадението си.

Германският национал се възползва от грешка в отбраната на Наполи, навлезе в наказателното поле и подаде на Оливие Жиру, който се разписа за 2:0.

Постепенно гостите се поокопитиха и погледнаха към вратата, пазена от Войчек Шчесни. В 18-ата минута Инсиние опита късмета си с изстрел от около 20 метра, но ударът бе много неточен и мина високо над целта.

Четири минути по-късно Мигел Бритос засече с глава топката след центриране от корнер, но и този изстрел не представляваше сериозна опасност за домакините.

Те от своя страна продължиха да подлагат съперника си на огромно напрежение, като не спираха да атакуват и да обстрелват вратата на Пепе Рейна от всяка възможна позиция, но все пак "топчиите" се оттеглиха на почивката с преднина от само два гола.

Второто полувреме започна така, както завърши първото  с тотален натиск на момчетата на Арсен Венгер,които веднага се хвърлиха в атака към вратата на Наполи.

Постепенно играта се успокои и се пренесе в средата на терена, но все още Арсенал контролираше случващото се на "Емирейтс Стейдиъм".

В 71-ата минута при една от редките добри атаки на Наполи Мертенс опита да върне едното попадение с изстрел от около 18 метра, но стреля доста слабо и не затрудни стража на "артилеристите, който спокойно улови топката.

Пет минути по-късно Арсенал имаше отлична възможност да направи преднината си "класическа", след като Кошчелни стреля от границите на малкото наказателно поле, но прати топката право в Пепе Рейна.

До края на срещата футболистите на Арсен Венгер направиха всичко по силите си, за да зарадват привържениците си с трети гол, но така и не успяха да стигнат до него и се поздравиха с успех с 2:0.

В другия двубой от групата Борусия Дортмунд победи тима на Олимпик Марсилия с класическото 3:0.

Точни за вестфалци бяха Роберт Левандовски в 19-ата минута, Марко Ройс в 52-ата минута и отново Левандовски, който в 79-ата минута оформи крайното 3:0 с гол от дузпа.

Спортни.бг