Министър-председателят на България Пламен Орешарски се срещна с волейболистите от националния ни отбор, които останаха четвърти на последното Европейско първенство, предаде репортер на БГНЕС.На срещата в столичната зала "Христо Ботев" присъстваше и ръководството на Българската федерация по волейбол.

"Горд съм, но не само в този момент, защото последните десетилетия най-много ни е радвал точно волейбола. Много ми се иска и други отбори да имаме, спомняме си футболния отбор, когато беше в своето величие. Това, което е впечатляващо е, че една малка страна като България вече толкова десетилетия се задържа с представителните си отбори между първите в света, а това вече е доказателство за школа, не за нещо друго. Не е до финанси, прави се селекция от малък брой население, което означава, че школата компенсира всичко.", каза премиерът, който получи като подарък топка с автографи и тениска на националния отбор по волейбол с номер 1 с надпис "Орешарски".

"Не можем да правим селективен подход към различните спортове. Не съм аз човекът, който да определя на коя федерация колко ще се дава, но очевидно отборите, които имат успехи, трябва да бъдат стимулирани", добави той.

"Обсъждаме варианта да подпомогнем русенската община в довършването на една зала, която е в процес на публично-частно партньорство. Мисля, че тя е доста модерна, гледах скиците, плановете. Тя отговаря на всички условия. Дай Боже, от другата ще стартираме реконструкцията на варненската зала, която също може да стане много хубава. Не съм се запознал със залата в Пловдив, но ще проявя интерес докъде са стигнали нещата там", каза още Орешарски.

"Любо Ганев си спомням, Златанов си спомням от по-младите ми години. Опитвал съм да играя волейбол, не бях много добър, опитвах също и баскетбол", добави премиерът. "Всички искаме националите най-после да спечелят медал, но си даваме сметка, че при тази конкуренция, те донякъде правят подвиг. Изправят се срещу големи държави с големи финанси", завърши Пламен Орешарски.

Министър-председателят, освен това, поздрави и се снима с олимпийските ни надежди до 13 години при момичетата. /БГНЕС