Отборът на Лудогорец постигна нова славна победа в историята си, отнасяйки с 3:0 като домакин тима на Динамо Загреб, за да излезе начело в група "В" на Лига Европа, предаде репортер на БГНЕС.

На стадион "Васил Левски" в София разградчани взеха сладък реванш от хърватите за драматичното отпадане в предварителните кръгове на Шампионската лига през миналия сезон. Шампионите впечатлиха с убийствената си ефективност и дисциплинираност, а на вратата им Влади Стоянов отново бе безпогрешен.

В студената октомврийска вечер резултата откри изненадата в състава на Стойчо Стоев Жуниньо Кишада откри резултата след удар отблизо. Върджил Мисиджан, който не спря да развинтва бранителите на гостите, пък удвои в 34-ата минута след удар от границата на наказателното поле, който срещна гредата, преди да влети в мрежата. Капитанът Светльо Дяков пък оформи класиката в 61-ата минута след хубав пробив. До края Лудогорец намали темповете, но имаше нови шансове за попадение. Все пак двата отбора се оттеглиха под заслужени аплодисменти от стадиона за разградския тим.

Лудогорец води в класирането и все повече мисли за продължаване в следващата фаза, тъй като има пълен актив от 6 точки след 2 изиграни мача. Динамо, който бе без част от феновете си днес, арестувани за сбиване с родни запалянковци, е без спечелена точка. ПСВ и Черноморец Одеса пък имат по 3 точки след успеха на холандците с 2:0 в другия мач от групата ни. /БГНЕС