Радост за феновете на ЦСКА! Клубът вече няма аболютно нищо общо със старите собственици от "Титан".

Прекрасната за привържениците новина беше обявена от официалния сайт на "червените". Днес се е постигнало споразумение по последния спорен въпрос с перничаните.

Те претендираха да си върнат собствеността върху акциите, ако до 7 септември не сключат договорка с новите босове от "Лира Инвестмънт". На практика този срок изтичаше днес, защото през уикенда нямаше как да бъдат подписани споразумения.

Претенциите на "Титан" бяха новите шефове да платят 7 млн. лв. дълг на НАП, за да се вдигне запорът върху земя на фирмата в Бяла, Варненско.

С тази собственост беше обезпечено задължението към Приходната агенция, което можеше на няколко пъти да коства лиценза на ЦСКА.

От своя страна пък "Лира Инвестмънт" беше сезирала прокуратурата заради задържани над 300 хил. евро по трансфера на Александър Тонев от Лех в Астън Вила. Те се полагаха на "червените" като процент от трансферната сума.

Двете страни са се разбрали земята да остане в полза на клуба, а в същото време новото ръководство да оттегли иска си към въпросната сума за Тонев. Споразумението е подписано и така на практика "Титан" няма нищо общо вече с ЦСКА.

Оттук-нататък остава за плащане дългът от 7 млн. лв. към НАП, за вдигане на запора върху земята. Но от клуба могат да разсрочат плащането, както направиха с всички останали задължения. А може и да оставят парцела в полза на приходната агенция.

Освен всичко, от "Титан" са се съгласили да закрият всички фирми, които носят "ЦСКА" в името си и така е изпълнено и последното условие на новата власт на "Армията". 

Sportni.bg