Левски и Локомотив София завършиха 0:0 в първия мач от 12-ия кръг на "А" група. И двата отбора можеха да стигнат до победата, но в крайна сметка справедливо завършиха наравно в двубоя, който се игра на стадион "Георги Аспарухов".

Десният защитник на "сините" Дъстли Мюлдер игра за първи път след 11 август при равенството 0:0 срещу Берое на "Герена" за първенство.

Левски започна по-активно и още в третата минута Димитър Макриев нахлу опасно в ляво в наказателното поле и стреля към вратата, но право в ръцете на Валентин Галев.

Постепенно играта се пренесе в средата на терена, а положения пред двете врати липсваха.

В 29-ата минута домакините бяха по-близо до откриване на резултата. Ларсен Туре центрира от дясно в пеналта и след кратко разбъркване топката попадна в краката на Владимир Гаджев, който шутира от 7-8 метра, но Милан Йованович със самоотвержен шпагат успя да блокира.

Към края на полувремето Левски натисна съперника в неговата половина. Пет минути преди почивката Нуно Пинто центрира от ляво, Макриев свали за Гаджев, който елиминира двама играчи на съперника в пеналта, но Елтон в последния момент успя да отклони с крак удара от 13-14 метра на капитана на Левски.

"Сините" започнаха активно и след почивката. В 50-ата минута Пинто центрира отлично от ляво и непокритият Макриев стреля с
глава от 7-8 метра, но край гредата. Малко по-късно Мирослав Иванов проби от ляво и от аутлинията центрира към далечната греда, където Даниел Димов скочи най-високо и засече с глава, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Галев.

В 69-ата минута Антонио Вутов намери Ларсен Туре на границата на наказателното поле, французинът преодоля Александър Бранеков и от 6-7 метра стреля по диагонала, но Галев изби с крак.

В последните секунди Левски все пак стигна до гол чрез Даниел Димов, но главният рефер Христо Ристосков спорно отмени попадението заради нарушение срeщу Бранеков.

Sportni.bg