С късен гол на резервата Дарън Бент Фулъм успя да спечели домакинството си срещу Стоук Сити в 7-ия кръг на Висшата лига. Успехът временно ще запази поста на мениджъра на "котиджърс" Мартин Йол, но играта на отбора остава отчайваща.

Героят Бент влезе през втората част като резерва на мястото на българина Димитър Бербатов. Берба направи пореден слаб мач, а преди да излезе получи и контузия в глезена.

Отборът на Фулъм, който се намират под невероятно напрежение заради трагичния старт на сезона, отново не успя да покаже добър футбол и бе много близо до това да загуби нови ценни точки.

В 83-ата минута не и без помощта на късмета Бент получи топката в наказателното поле, излъга технично Бегович и Роберт Хут, и с левия крак прати топката в мрежата на "грънчарите" за 1:0.

Това е втора победа за "белите" в шампионата. Те имат актив от 7 точки, на 17-ата позиция. Стоук също е със 7 точки на 16-о място.

В друга среща от кръга Александър Тонев влезе като резерва за Астън Вила при равенството 0:0 навън срещу Хъл Сити. Българският национал замени Ашли Уестууд в 74-ата минута. Астън Вила е на 10-о място с 10 точки. Хъл Сити също се намира в средата на таблицата.

Ливърпул надигра с 3:1 у дома Кристъл Палас и се изкачи на първо място във Висшата лига. "Червените" са с 16 точки, една повече от Арсенал. Утре лондончани ще срещнат Уест Бромич далеч от дома.

Луис Суарес, Даниел Стъридж и Стивън Джерард се разписаха в полза на отбора от Мърсисайд преди почивката. Почетното попадение в полза на "орлите" бе дело на Дуайт Гейл четвърт час преди края. Отборът от столицата е на 19-о място с едва 3 спечелени точки.

Sportni.bg