Националният отбор по футбол започна подготовка за последните две световни квалификации срещу Армения и Чехия. Футболистите се събират постепенно в Правец за лагера преди последните два мача от квалификационния цикъл за Мондиала през 2014 година.

16 футболисти пристигнаха днес и започнаха тренировки под ръководството на селекционера Любослав Пенев и неговите помощници Ради Здравков и Давид Родригес.

Светослав Дяков, Христо Златински и Иван Чворович от Лудогорец, които играха днес в Гоце Делчев, отсъстваха. От легионерите Ники Михайлов, Иван Иванов, Георги Миланов, Ивелин Попов, Спас Делев и Димитър Рангелов ще се присъединят в понеделник.

В момента България заема второ място в групата, с 13 точки, една повече от Дания и четири от Чехия и Армения, като арменците имат мач повече.

Ако задържи тази позиция до край, българският национален отбор може да намери място в баражите за класиране на Мондиал 2014.

В сряда отборът ще тренира на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 часа, като първите 15 минути ще бъдат открити за журналисти. В 19:30 часа селекционерът Любослав Пенев ще даде пресконференция в зала "Родина" на стадион "Васил Левски". На 10 октомври, четвъртък, в 10:00 отборът излита за Ереван от Терминал 2 на летище "София". Футболистите ще бъдат на летището в 8:30 часа.

Sportni.bg