Този сезон става се по-добър и по-добър за феновете на Арсенал. Тимът е лидер във Висшата лига и в групата си в ШЛ и показва великолепен футбол, вдъхновен от Месут Йозил.

А сега и легендата на клуба Денис Бергкамп разкри, че иска да се върне в лондонския тим. В интервю за английския "Телегаф" холандецът споделя мечтата си да се върне при "артилеристие", но като треньор, а не като мениджър.

Освен това той е категоричен, че е време Арсен Венгер да прекъсне 8-годишната трофейна суша, която мори отбора и разкри възхищението си от новата звезда на тима - Месут Йозил.

"Чувството, което изпитва Йохан Кройф относно Барселона, изпитвам го и аз, когато се отнася за Арсенал. Наслаждавах се на престоя си там, нямам нито един лош ден в този отбор.

Винаги мисля за клуба. Част от амбициите ми за бъдещето са свързани със завръщане в Арсенал на един етап от кариерата ми", споделя Бергкамп, който в момента е помощник треньор в Аякс.

"Не мога да планирам кога ще се случи. Знам, че още три или пет години ще бъда тук, а след това - не знам. Не се виждам в Аякс през цялата ми треньорска кариера. Не се виждам и като мениджър.

Виждам се като част от треньорски щаб. Наистина ми харесва тази роля, особено, когато имам индивидуални тренировки с нападателите", казва още той.

Легендата се възхищава от новата звезда на тима Месут Йозил и казва: "Не обичам да правя сравнения между играчи.

Всеки един от нас е уникален. Но разбирам приликите, които хората виждат между нас и вярвам, че той може да бъде много важен за отбора.

Все още е много рано да говорим. Той е изключителен футболист с много ефективни качества, като контрол на топката, кративни пасове и асистенции, всеки път на терена заема правилната позиция. Освен това той е изключително опитен.

Като имаме всичко това накуп се вижда, че имаме играч, който може би е липсващото звено в Арсенал, футболист, който ще накара нападателя да вкара гол и който също ще отбелязва попадения", коментира още Денис Бергкамп.

Sportni.bg