"Напълно сме готови за мача с Армения, както и за срещата с Чехия. Ако си мислите, че сте ни уплашили на летището, трябва да знаете, че това изобщо няма да повлияе на играта ни в утрешния двубой", каза националният селекционер на България Любослав Пенев на официалната пресконференция преди световната квалификация с Армения.

Изключително негостоприемно посрещнаха арменците по-рано днес националния ни тим. "Лъвовете" кацнаха в Ереван, където около 50 привърженици ги чакаха на летището и ги ескортираха с викове "Цигани", мятаха димки и бомбички. Българската делегация беше охранявана от около 50 полицаи, а агресивните фенове бяха отцепени. До инциденти все пак не се стигна.

"Не искам да говоря за не футболни неща. Има си комисии, които се занимават с подобни неща. Моята работа е да се занимавам с футболната страна на нещата, така че очакваме един интересен мач утре", добави Пенев. "Двубоят, който се игра в София, беше истинска битка. Не съм съгласен, че нашите играчи са провокирали нарочно арменските си колеги. Арменският отбор дойде в София след победа над Малта в първия си мач, а ние бяхме загубили точки в мача с Италия. Просто имахме огромно желание да победим. Не искам повече да говоря за този мач", добави селекционерът на нашия отбор.

България, която се бори за второто място в групата и евентуален бараж, ще премери сили с Армения в петък от 18:00 часа българско време. През следващата седмица пък е последната ни световна квалификация за шампионата в Бразилия - домакинството на Чехия.

БГНЕС