"Може би малко повече от нормалното ще рискуваме и аз като старши-треньор нося отговорност и съм длъжен да го направя", обяви селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев преди квалификацията с Чехия, предаде репортер на БГНЕС.

Наставникът на "лъвовете" заяви, че той и отборът мислят единствено за утрешния двубой. "В момента не мислим за бараж, в момента мислим да се представим добре. Това е последният мач, да го направим както трябва, да играем добре и да спечелим. Това е важното. Ако се случат нещата - Божа работа. Мен ме интересува да завършим по най-добрия начин това, което започнахме преди две години. Мислим само и единствено за утрешния мач", коментира Пенев на днешната пресконференция.

"За мен настроението е много положително и добро. Не сме могли да вземем това, за което сме отишли, ОК, яд ни е. Можехме да вземем трите точки, не можахме да го направим, но настроението в никакъв случай не е минорно. Момчетата не са малки деца, играят професионален футбол, бързо трябва да забравим един мач, който е минал, и да гледаме към следващия", допълни той.

"Това е може би най-трудната група от европейските. Чехите не се борят за класиране, но ние се борим за класиране, борим се да защитим това, че към момента сме втори, заслугата си е напълно наша. Също така заслугата е наша, че не сме първи. Ако не се класираме, вината си е в нас. Нашият отбор, с оглед на това, което създаде като количество положения, ако бяхме реализирали един висок процент, щяхме да се първи без проблем. При един малко по-нисък процент щяхме да сме втори и вече са сме класирани. Ние се борим да защитим нашия имидж, нашето реноме. Към момента в нашата група няма отбор, който ни е надиграл - нито Италия, нито Дания, нито Чехия, нито Армения. В мачовете с директните съперници ние бяхме и по-опасният отбор във всеки един мач", каза още Пенев.

"Може би малко повече от нормалното ще рискуваме и аз като старши-треньор нося отговорност и съм длъжен да го направя. Казвам минимално малко повече. Без значение дали говорим за утрешния мач, винаги съм предприемал рискове по време на мачовете. Задължително е да се направят промени, ротации, да се вземат нестандартни решения. Така ще бъде и утре", сподели треньорът.

"Само мога да предполагам как ще играят чехите на базата на това, което съм видял и разузнал. Горе-долу имаме ясна и точна представа как отборът им би се разположил и какво би целил по време на мача, както когато има топката, и когато я нямат".

Селекционерът на България бе запитан и за бъдещето на България и неговото лично. "Това не го мисля в момента, за мен са по-важни мачовете. Това е тема, която ще се разглежда в следващите дни, седмици или месеци. Не искам да се разсейвам с нещо, което не ми е приоритет и не е дневен ред. За мен е важно ние да завършим тази работа, която сме започнали. Неслучайно казвам, че ще гоним победата, защото тя ще ни остави на второ място абсолютно заслужено и при един следващ жребий ние може да попаднем условно казано в по-лека група", коментира той. /БГНЕС