Селекционерът на младежкия тим на Хърватия Нико Ковач бе повишен и вече е национален селекционер на първия тим на "шахматистите". Той сменя на поста друг бивш национал - Игор Щимац, чиято оставка бе приета днес от шефовете на местния футбол.

Хърватският отбор допусна трето поражение в световните квалификации, след като загуби гостуването на Шотландия. Изпълкомът на Футболната федерация на Хърватия се събра днес, за да обсъди бъдещето на Щимац и реши 42-годишният Ковач да води временно отбора, но с опция за дългосрочен контракт.

Президентът на федедарацията Давор Шукер заяви: "Беше ми трудно да взема това решение, тъй като с Игор бяхме заедно в националния отбор, но ние трябва да запазим репутацията на хърватския футбол". Щимац водеше отбора от месец юли 2012 година насам. Ковач пък има 83 мача за националния тим, а по-рано през годината застана начело на младежкия тим на страната от Западните Балкани.

Хърватия ще участва в баражите за класиране на Мондиала в Бразилия и ще разбере в понеделник своя противник в тях. /БГНЕС