Вратарите на Левски и ЦСКА Томас Лафчис и Георги Велинов гостуваха в традиционната историческа поредица на Пресклуб "България" в навечерието на вечното футболно дерби.

Те се обединиха около мнението, че това си остава най-вълнуващия мач в България.

Велинов, който има 285 мача с "червените", сподели, че най-силно се гордее с първия си мач срещу Левски през 1978 г, когато неговият отбор печели с 2:1. Легендарният вратар смята, че дербито не може да бъде обезличено, но навлизането на много чужденци в двата отбора отнемат от блясъка му. Причината е, че така, както българите могат дълбоко да почувстват тръпката от този мач, наетите играчи от други държави не могат.

Лафчис отбеляза, че в годините на състезателната му кариера не ги е имало сегашните проблеми с агитките и затова атмосферата е била много по-ведра и никой не се е страхувал да отиде на мач. Според мениджъра Лафчис, с когото са свързани златните години на Левски /1992 г. – 1995 г. / сега има силно присъствие в шампионата на отбори от страната, но въпреки това мачът Левски - ЦСКА си остава най-вълнуващия. За ситуацията и проблемите в "синия" клуб Лафчис е на мнение, че на отбора му липсва най-вече изявен лидер. А качествени футболисти има достатъчно. Куп проблеми са се стоварили и върху "червените", но въпреки това двамата емблематични вратари залагат твърдо на победа вдругиден на своя любим отбор.

БГНЕС