Димитър Бербатов отбеляза своят първи гол за сезона за победата на Фулъм като гост на Кристъл Палас с 4:1. "Котиджърс" обърнаха съперника, след като допуснаха ранен гол.

Двубоят бе изпълнен с голови възможности, като "котиджърс" обърнаха резултата след плаха игра в началото на срещата и последвала мобилизация.

Мачът започна с натиск на Кристъл Палас, на който футболистите на лондончани не издържаха.

Така още в 7-ата минута, при центриране на Пърчън отляво, Мариапа се извиси над Хангеланд и с глава остави вратаря Стекеленбург безпомощен за 1:0.

Домакините бяха по-решителни в единоборствата и затвориха Фулъм в собстваната им половина.

Въпреки това в 20-тата минута Касами изравни с красив гол. След пробив отдясно той стартира, получи топката на гърди и с воле от труден ъгъл прехвърли вратаря на домакините за 1:1.

Това успокои футболистите на гостите и те започнаха да играят много по-сигурно.

Куриоз се получи в 28-ата минута. Алармите за огън на „Селхърст парк“ се включиха и част отпубликатана една от трибуните бешеевакуирана.12 минути по-късно феновете отново бяха допуснати до местата си.

Гостите ужилиха за втори път в самия край на полувремето и обърнаха мача в своя полза. След изпълнение на пряк свободен удар за Фулъм, топката се отби в стената и дойде на крака на Сидуел, който с плътен удар от въздуха направи безпомощен вратаря на Палас за 1:2.

Фулъм достигна до трети гол в началото на второто полувреме. Груба грешка на вратаря Сперони доведе до опасност пред вратата му.

При опит да изчисти топката, той удари Димитър Бербатов в тялото. Българинътуспя да подаде на Дарън Бент. След удара на последния топката излезна в корнер.

При последвалото центриране Бербатов след удар с глава от границата на малкото наказателно поле, намери обратния ъгъл на вратата на домакините и записа своя първи гол за сезона. 1:3 в 50-ата минута.
 

Гостите убиха интригата след ново центриране от корнер. Топката премина през куп от играчи и Филип Сендерос от воле я промуши между краката на Сперони. Така в 55-ата минута резултатът набъбна до 1:4.

В 65-ата минута гол на Кристъл Палас бе отменен заради засада при борба за топката и последвал рикошет към ирач на домакините, който отбеляза.
След този мач надеждите на феновете на Фулъм, че отборът ще се измъкне от зоната на изпадащите се засилва, а Димитър Бербатов най-после се отпуши след критиките по негов адрес предвид головата суша, която го следваше.

Капитанът на "котиджърс" отстъпи мястото си на Родайега в 90-ата минута.

Вести.бг