Отборът на Челси постигна ценна и категорична победа с 3:0 като гост на германския Шалке 04 в среща от Група Е в Шампионската лига.

Двубоят започна отлично за гостите от Лондон, който откриха резултата в своя полза само 5 минути, след като чуха съдийския сигнал за начало на мача.

Бранислав Иванович центрира от корнер в наказателното поле на Шалке, където Фернандо Торес засече топката с глава и я прати зад голлинията на съперника за 0:1.

При този резултат приключи първото полувреме на "Велтинс Арена", а през втората част лондончани отбелязаха още две безответни попадения.

Първо в 70-ата минута, когато Еден Азар комбинира с Оскар, който от своя страна асистира на Фернандо Торес и испанският национал вкара втория си гол в мача за 0:2.

Домакините не можеха по никакъв начин да отговорят на устрема на момчетата на Жозе Моуриньо и три минути преди края на редовното време падна третото попадение в полза на Челси, дело на Еден Азар, който оформи крайното 0:3.

В другата среща от тази група отборите на Стяуа Букурещ и Базел не се победиха и завършиха наравно 1:1.

И двете попадения паднаха през второто полувреме, като гостите от Швейцария поведоха три минути след почивката с гол на Марсело Диас.

Едва две минути преди края на редовните 90 Леандро Тату се разписа за домакините и оформи крайното 1:1.

sportni.bg