Григор Димитров започна силно на турнира Мастерс 1000 в Париж и след два часа игра победи в мач от първия кръг представителя на домакините и миналогодишен полуфиналист Микаел Льодра с 6:7(5), 6:3 и 6:3. 50-ият в света Льодра заложи на изпитаната си тактика сервис-воле, докато българинът го притисна с агресивна игра пред основната линия.

Лошо впечатление Гришо направи единствено с много ниската си успеваемост със системата "ястребово око". Само в един единствен случай неговата преценка се оказа по-точна от тази на съдиите по линиите, докато в половината от претенциите си той бе много далеч от правотата. За наша радост той се отказа от проверки на съдийските решения в третия решителен сет, концентрира се върху играта си и заслужено спечели.
 

Българинът стартира много силно в мача и до 11-ия гейм бе дал на своя съперник едва две точки на своите подавания. Обратното, Льодра не бе стабилен при своите сервис-геймове и в четвъртия Григор получи първата си възможност за пробив. Французинът върна безнадеждна топка с хот-дог, а Димитров от мрежата не успя да намери очертанията на корта.

При 5:5 Гришо се изнерви по неизвестни причини, доведе сервис-гейма си до 0:40 и още в първата възможност бе пробит. Българинът обаче се събра и върна пробива веднага, за да прати първия сет в тайбрек.

Там двамата си размениха по един минипробив, но Льодра повтори при 6:5 и затвори частта.

Вторият сет отново започна с лесни подавания за Григор и мъка за французина. В първите два свои сервис-геймове той даде общо 5 възможности за пробив на Димитров, последната от която най-накрая бе използвана - 2:1 за нашия.

Шестият гейм бе тежък за българина, който се върна от 0:40 и в крайна сметка успя да си вземе подаването. Обратното, при 5:3 нашият получи нови два брейкбола и сетбола, вторият от който бе реализиран с великолепен минаващ удар.

Така сетовете бяха изравнени, а в третия Григор Димитров получи правото да сервира първи. В петия гейм българинът се справи с опасността да бъде пробит след тежка 6-минутна борба. В ответния гейм българинът стигна до 0:40 в своя полза и при третия си опит успя да вземе преднина в сета - 4:2.

След рутинна размяна на сервис-геймове Гришо затвори сета с 6:3, а това и мача. В слеващия кръг той ще играе срещу италианеца Фабио Фонини.

Sportni.bg