Лоши новини долетяха за Левски от Русия. Втората по големина банка в страната ВТБ обяви, че намаля парите, които отделя за спонсорство, а само след броени дни “сините” уж трябваше да продължат договора си с руснаците.

ВТБ подписа като спонсор с Левски през 2012 година и договорката беше за 1 плюс 1 една година. Именно парафът за втория сезон трябва да бъде ударен в края на този месец, но изгледите за това не изглеждат големи след последното съобщение на банката.

“Препоръчахме на ръководството да бъде намалена сумата, отделяна за спонсорирани проекти”, сподели пред местните медии Сергей Дубинин, шефът на Надзорния съвет на банката.

ВТБ е спонсор на футболния и хокейния тим на Динамо Москва, както и на баскетболния турнир ВТБ Юнайтид Лийг. Банката дава още пари на рали отбора Камаз-Мастър, федерацията на Русия по гимнастика и отбора им по волейбол за мъже.

Както е известно, Левски все още не се е договорил за спонсорство с газовия гигант “Газпром”, а в същото време продължава да строи сектор “А” на “Герена”.

bgsport.bg