Фулъм приключи скоропостижно участието си в турнира за Купата на Лигата на Англия. Тимът от Висшата лига отпадна още на 1/8-финалите от представителя на Чемпиъншип Лестър.

"Лисиците" победиха с 4:3 на свой терен след късна драма. За гостите от Лондон голямата им звезда Димитър Бербатов дори не беше в групата.

Той и партньорът му в атака Дарън Бент получиха почивка от мениджъра Мартин Йол. Това обаче се оказа фатално за амбициите на тима в турнира.

А всичко започна перфектно за Фулъм. Още в 18-ата минута Уго Родайега откри резултата и сякаш всичко се нареждаше перфектно за лондончани.

Колумбиецът се измъкна от опита за засада и завърши перфектно подаване на Деймиън Дъф за 1:0 в полза на гостите.

Това обаче никак не отчая играчите на Лестър. Те осъществиха впечатляващ обрат още до почивката. В 41-ата минута Уес Моргън изравни, а точно преди двата тима да се оттеглят на полувремето Крис Ууд хвърли трибуните в екстаз.

Той се разписа за 2:1, а асистенцията за попадението му беше дело на бившия играч на Фулъм Пол Кончески.

"Лисиците" не спряха до тук. В 52-ата минута преднината им набъбна на 3:1, след като и преотстъпеният от Арсенал Иняси Микел се разписа за 3:1 след хубав пас на Дани Дринкуотър.

Все пак играчите на Фулъм се върнаха веднага в мача, след като още в следващата атака Уго Родайега намали на 2:3.

Те дори успяха да изравнят в 87-ата минута чрез Йоргос Карагунис и вече виждаха мача в продължения. Не така обаче мислеше халфът на домакините Лойд Дайър, който вкара в 90-ата минута и запази успеха на тима си, класирайки го на четвъртфинал. 

А безспорното дерби на тази фаза беше между Арсенал и Челси. И двата тима бяха в доста експериментални състави, но това не попречи да направят хубав мач.

"Сините", които бяха гости, взеха победата с 2:0 и продължават в следващата фаза. Точни за успеха бяха Сесар Аспиликуета в 25-ата и получаващият малко шансове този сезон Хуан Мата в 66-ата минути.

Напред продължава и Манчестър Юнайтед, който елиминира Норич след 4:0 у дома. В герой се превърна Хавиер Ернандес, който вкара от дузпа в 20-ата и след това удвои в 53-ата минута. Фил Джоунс добави гол в 88-ата, а Фабио оформи резултата в 90-ата минута.

Напред продължава и Уест Хем, който трудно победи Бърнли с 2:0 с два гола в самия край на двубоя.  

Спортни.бг