Регионалният инспекторат по образование издаде заповед за отмяна на уволненията на директорите на училищата във Венец и Хитрино. От днес Селиме Кърджалиева е отново на работното си място в СОУ „Никола Вапцаров“, а Ерхан Хюсеин в хитринското СОУ „Д-р Петър Берон“.

Заповедите са подписани от Теменужка Василева, началник отдел в РИО. „Решението не е еднолично мое, съгласувано е с началника г-н Върбев. Причината за възстановяването на старите директори, е, че имахме проверка от Инспекцията по труда, която констатира, че при уволненията не е била спазена процедурата по Кодекса на труда“, каза Василева.

Началникът на РИО Върбан Върбев не бе открит по телефон за коментар.

Припомняме, че само преди месец, на 17-ти юли, Селиме Кърджалиева бе уволнена с обаждане по телефона, а на мястото й бе назначен учителя по физическо Мехмед Мехмед. По-рано възпитателката със специалност Турска филология Мюджен Юсуф пък оглави училището в Хитрино.

„Радвам се, че едно несправедливо уволнение след тенденциозна проверка беше отменено“, каза за ШУМ.БГ Селиме Кърджалиева. От РИО й обяснили, че ще имат ангажимента да прекратят трудовите правоотношения с досегашния директор Мехмед.

„От днес съм на работа, тепърва предстои да се запозная с нещата, които са се вършили по времето, в което съм отсъствал“, каза и директорът на СОУ „Д-р Петър Берон“ Ерхан Хюсеин.

ШУМ.БГ