Общинска комисия започна обследване на асфалтираните с пари от облигационния заем шуменски улици. Ремонтираните преди години участъци са още в гаранция и фирмите възстановят повредите за своя сметка. Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът по строителство Иван Йонков.   

„Комисията вече работи и ще работи по всяка вероятност до края на месец април. Целта е не само да се обходят всички улици и да се опишат, но и през този период да започнат да работят и асфалтосмесителите и реално да видим на практика, че започва работата. Там, където има пропуквания, маркировки и прочие, да се възстановяват“, каза Йонков и добави, че комисията е свикана със заповед на кмета.

Според строителния зам.-кмет само дъждовете и лошото време са попречили възстановителните работи вече да са започнали.

Припомняме, че през 2011-та община Шумен изтегли облигационен заем в размер на 15 милиона лева. От тях 12 млн.лв бяха дадени за рехабилитация на уличната мрежа. Парите усвоиха 3 фирми - “Барс” АД, “Пътища” АД и „Хидрострой“ АД.
Година след старта на асфалтирането зам.-кметът Йонков обяви, че има некачествено свършена работа, но заплаши фирмите, че общината ще следи всичко до изтичане на 5-годишния гаранционен срок. 

ШУМ.БГ