Община Шумен увеличава обхвата на дейност на туристическото си предприятие. Увеличава и щата с 4 бройки  — аниматор, специалист-озвучител, техник и общ работник.

Предприятието вече няма да се казва „Мадарски конник”, а ОП „Туризъм, публични прояви и атракции”.

„Вижданията на ръководството на община Шумен са Общинското предприятие  да бъде натоварено с допълнителни дейности произтичащи от новата концепция за развитието му”, се казва в докладната до Общинския съвет, който идната седмица трябва да утвърди промените.

За ШУМ.БГ зам.-кметът по култура и образование Найден Косев добави още, че увеличението на щата се налага и заради реализирания проект „Оттука започва България”, по който в най-скоро време ще бъдат отворени за посетители реставрираните къщи „Доктор Верби”, „Братя Среброви”, „Стойка Миланова” на ул. „Цар Освободител”.  Там е предвидено да се провеждат атрактивни дегустации — на мед, вино, бира и други.

Предстои да бъде направен повторен конкурс за директор на туристическото предприятие, тъй като обявеният през януари не излъчи победител. Найден Косев обясни, че до избора на нов шеф предприятието ще продължи да ръководи Добромир Жеков.

ШУМ.БГ