Военните ще прехвърлят “Дивизията” на община Шумен. Това заяви при посещението си днес в Шумен министърът на отбраната Николай Ненчев.

Базата на бившето поделение 34 200 в кв. “Добруджа” не се използва повече от десетилетие. Преди 5 години МО прехвърли на община Шумен съседното складово поделение, но остави “Дивизията” за себе си. Днес рушащите се сгради и теренът се охраняват от цивилни пазачи.

“Поех ангажимент към кмета за един имот, който днес вероятно ще финализираме”, обясни пред журналисти министър Ненчев. Кметът Любомир Христов, който бе с него, не разкри какви са намеренията на общинското ръководство за имота.

Ненчев заяви още, че в момента тече проектирането за ремонта на сградата на щаба във Военното училище. “Поех ангажимент да ремонтираме и сградата, която е в началото, осигурени са средствата, така както обещах. В момента се извършва проектиране, ще ускоря максимално нещата, за да можем още в рамките на тази година да започнем ремонта. Мисля, че Шумен заслужава да има една чудесна, хубава сграда”, каза министърът.

Николай Ненчев бе в Шумен, за да открие и ремонтираната зала на втория етаж на Спортния център във Военното училище. Това е струвало 23 000 лв., от които 9 500 лв. са дарени от “Алкомет” АД.

ШУМ.БГ