Носителят на купата на България по хандбал “Шумен 61”, “Локомотив” Горна Оряховица, НСА София и “Осъм” Ловеч са четирите отбора, които в събота и неделя ще определят новия притежател на трофея при мъжете.

Мачовете от финалната четворка за купата ще се играят в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

В отбора на “Шумен” не всички хандбалисти са здрави и на разположение на треньорите Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев. Тимът пътува утре сутринта за Велико Търново.

„Тръгваме за старопрестолния град Велико Търново пределно мобилизирани, с желание да покажем добра игра и да дадем максимума от себе си, за да ликуваме отново с трофея! Имам проблеми с контузени играчи – вратарят Хасан Хасанов е със счупен глезен, един от юношите претърпя операция на кръстни връзки. Капитанът ни Йордан Михайлов има проблеми с коляното, но ще вземе участие в турнира с желание, както винаги, на 100 % да даде максимума от себе си за победа”, коментира пред клубния сайт треньорът на шуменци Никола Карастоянов.

От 15,00 часа в събота, 6 април, в полуфинален мач “Шумен” излиза срещу НСА. От 17,30 часа е вторият полуфинал “Локомотив” - “Осъм”.

В неделя, 7 април от 11,30 часа е двубоят на загубилите полуфиналите. Срещата, която ще определи носителят на Купата на България за 2024 г. е от 14,00 часа.

ШУМ.БГ