Този сайт използва бисквитки

Добре
Събота, 25 Март 2017
 

 
В МВР ще бъдат назначени 3000 нови служители до края на годината

В реализация на плана за борба с битовата престъпност в МВР до края на годината ще бъдат назначени 3000 нови служители. Това ще са основно т.нар. сътрудници по охрана, които се набират сред бивши полицаи и военни, каза днес по БНТ министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Тя допълни, че в момента вървят конкурсите за подбор и обучение на новите служители. Бъчварова уточни, че дори и тези хора няма да стигнат, за да има полицейски служител във всяко село.

Полицейското присъствие обаче щяло да се осигурява от патрулиране и въвеждане на по-мащабно видеонаблюдение. Планира се и поставянето на паник бутони на ключови места по селата, с които да се викат на място служители на полицията. Министърът на вътрешните работи в оставка каза още, че се водят и разговори за взаимодействие с частните охранителни фирми.

Според Румяна Бъчварова, за да успее планът за борба с битовата престъпност, трябва съвместна работа на държавните и общинските институции. За това са възстановени 255 местни комисии за борба с битовата престъпност, като там заедно работят представители на полицията, общините социалните служби, данъчните и инспекторатите по образованието.

Политизирането на МВР и липсата на приемственост е проблем

Министърът на вътрешните работи в оставка допълни, че ще остави на своя наследник списък с неотложни задачи, които трябва да се изпълнят, за да не спира работата. "Това често се е случвало в МВР, тази национална операция ще е добро наследство за всеки министър, нейното продължаване ще означава много", допълни Бъчварова.

Според нея министерството страда от това, че работа му се политизира и се правят опити МВР да се овладее политически. "Водещи са били партийните интереси и е липсвала приемствевност за добронамерено предаване на добите идеи на следващите министри", каза още Румяна Бъчварова.

Предизборната кампания ще е с грозни скандали

В отговор на въпрос тя изрази мнение, че предизората кампания не е спирала от лятото и изрази съжаление, че не вижда признаци за промяна на политическия тон, за да се избегнат грозните скндали, които преминават на ниско битово ниво. "Опозицията има сбъркана концепция, тя трябва да предлага алтернативи, но тъй като ги няма се търсят само скандали, за да им се обърне внимание. Страхувам се, че това ще е стилът на кампанията", посочи Румяна Бъчварова.

По отношение на щаба за борба с тежката зимна обстановка тя заяви, че това се е оказал работещ вариант и голямо удобство, защото се улеснява координацията между различните институции. "Недопуснахаме струпвания на коли, бедстващи хора по пътищата и жертви, надявам се този модел да се запази", каза още министърът на вътрешните работи в оставка.

Мигрантският натиск е спрял заради времето

На въпрос за мигрантския натиск, Бъчварова уточни, че сега се задържат двама до четирима души при опити за нелегално преминаване на границите, като причините са студа и снега. "Докато натискът е по-малък сме длъжни да се подготвим. Предстои обявяването на обществените поръчки за техника, която може да се купи със 160-те млн. от Европейската комисия. Предстоят и ремонти, за подобруване на условията в центровете за настаняване на бежанци и преобразуването на част от тях в затворен тип.

Друг приоритет е подготовка на площадките за временните кризисни центрове. Проблемът е, че заради създадени настроения срещу тях се търсят места, възможно най-далеч от населените места, посочи министърът. "Те решават повече проблеми, отколкото могат да създадат, но се използваха политически и провокираха чувствителността на хората", допълни Румяна Бъчварова.

Дневник

11.01.2017 10:12   4   268
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #510944 анонимен 11.01.2017 10:25

Според социаложката-министър на вътрешните КУХАТА БЪЧИ битовата престъпност ще намалее когато полицаите станат по-вече от другите жители. Но

Менение #510956 999 11.01.2017 10:40

Превенция му е майката ама как да вкараш в затвора собствените си избиратели - разбирай циганите.

Що не ги съдят както е по закон и да влизат в пандиза / а може да ги карат и сняг да ринат в момента / а сключват споразумение и я условна я пробация и така до следващият път. Мършии

Менение #511009 45454ш54 11.01.2017 12:04

и 30 000 да назначи,никой от крими контингента няма да се стресне от това,още повече хора, не правещи нищо а получаващи възнаграждения,всеки месец,скапана държава

Менение #511147 пак пенсионери ли???? 11.01.2017 16:36

"ще бъдат назначени 3000 нови служители. Това ще са основно т.нар. сътрудници по охрана, които се набират сред бивши полицаи и военни, каза днес по БНТ министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова."

Няма ли млади хора ?

Добави коментар
Предишна страница 1 Следваща страница
 Масивна къща на два етажа, 85000 лв.
Продаваме монолитна къща в с.Царев брод. Имота е на два етажа плюс таванско...
 
златист и сребърен зебрайт
Продавам две петлета златист и сребърен зебрайт на 10 месеца
 
Продава четиристаен апартамент в Центъра
Продава четиристаен апартамент с жилищна площ от 93 кв.м.на трети етаж....
 
топлоизолация и хидроизолация
Правене на топлоизолация до втори етаж и хидроизолация частично и цялостно на...
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама