Рецидивистът Ерджан Бюнеминов /32 г./, който в събота срещу неделя преби до смърт приятелката си, зави, че не той е извършителя.

Въпреки това Шуменският окръжен съд го остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

“Елементарна защитна теза”, коментира след заседанието наблюдаващият прокурор Орлин Куздов.

В съдебната зала стана ясно, че Ерджан е пребил с такава жестокост жертвата Гюлшен Хусеинова /на 51 г./, че й счупил всички ребра. Строшена на две места била и гръдната й кост, както и лявата ключица.

Първо версията за друг извършител разви служебният защитник на Ерджан. Адвокат Борисова заяви, че на двамата преки свидетели на побоя не може да се има вяра. Единият - братът на жертвата, бил лежал в психиатрия, а другият – съсед, не бил видял добре.   

“Брат й, който ми е голям приятел, и той каза, че я намерихме така пред вратата. Тя не искаше да влиза в линейкатар но аз лично я качих”, каза пред съда Ерджан."Искам да съм вкъщи при децата, да им помагам”, добави мъжът.

Съдът не уважи исканията му и заключи, че има достатъчно събрани доказателства, за да се направи обосновано предположение, че именно той е нанесъл побоя. Напомнени бяха и деветте присъди за умишлени престъпления на подсъдимия.

В съда стана ясно, че Ерджан Бюнеминов е имал вземане-даване с полицията малко преди да извърши убийството. На ул. ”Климент Охридски”  катаджии спрели за проверка Рено Еспейс, което се движило на три колела. Въпреки че Ерджан нямал книжка и отказал да го тестват за алкохол, униформените го накарали да остави колата и го пуснали да си ходи пеша.

Прокурор Куздов е повдигнал обвинение по чл. 124, ал. 3 от Наказателния кодекс – за нанасяне на телесната повреда, от която е последвала смърт. Той обясни обаче, че в хода на процеса може да го промени в по-тежко.

ШУМ.БГ