“Екомакс” ООД ще чисти северната част на Шумен, а “РТК” ООД южната част и кв. “Дивдядово”. Това обявиха днес от общинската комисия, на която бе възложено да проведе преговорите по обществената поръчка за 2,5 млв.лв.

Двете фирми ще поемат дейността от 23-ти юли, когато изтича концесионния договор с “Титан БКС”. 

Преговорите се проведоха вчера в общината. Поканени бяха 3 фирми -  „Астон сервиз” ООД от Варна, “Екомакс” и “РТК” от Елин Пелин.

Прогнозната стойност на обществената поръчка бе за общо 2,5 млн.лв, разделена в два лота по 1,250 млн.лв. Градът е разделен на две по поречието на “Поройна”. Двете спечелили фирми са предложили цени под 1,250 млн.лв.

“РТК” и “Екомакс” предлагат техника и оборудване, каквото напълно удовлетворява възложителя. „Астон сервиз” предлагат контейнери, които не отговарят на нашите изисквания, но предлагат и други, които ни устройват. Основното обаче е цената”, каза председателят на комисията и старши юрисконсулт по ЗОП в общината Цвета Николова.

Тя обясни, че двете фирми имат готовност да разставят съдовете за смет веднага, като гарантират, че няма да се допусне градът да остане мръсен. И  двете фирми са поели ангажимента да назначат съкратени служители на “Титан БКС”, при тяхно желание.

Съгласно ЗОП, докладът на комисията трябва да се одобри от кмета до 10 дни, след което той ще подпише договор с изпълнителите.

Фирма „РТК“ от години извършва дейност в Шуменско. Към момента чисти 11 от села в общината. "Екомакс" е със седалище във Варна, но има база и извършва дейност с черни и цветни метали и в Шумен. Собственикът й Христиан Христов е шуменец.

ШУМ.БГ